Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate

de Criss in Torturi, 14 Feb 2011 | 10925 vizualizari

 

Daca ma gandesc bine, pot spune ca acesta e tortul meu favorit. Am facut de multe ori acest tort, de fiecare data putin altfel, asa ca am sa pun din nou reteta.

 

INGREDIENTE

  • -15 linguri zahar pt. caramelizat si tapetat cratita
  • Crema:
  • -10 oua
  • -8 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 l lapte
  • Blat
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -5 linguri faina krantz
  • -100 g migdale
  • -120 g zahar
  • -200 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate:

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita

Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa expire, pregatim compozitia pentru blat. Separam ouale, albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi, cu lingura amestecand de jos in sus adaugam si faina. Turnam compozitia peste crema care trebuie sa fie inchegata si coacem pana trece testul scobitorii.

Lasam tortul sa se raceasca in cratita, dupa care punem o tava peste cratita si rasturnam tortul. Punem totul la frigider (cu cratita deasupra) si lasam cateva ore. In acest timp siropul de zahar ars va insiropa blatul.  Indepartam cratita si ornam dupa preferinta sau il putem lasa ca atare. Eu l-am ornat cu frisca, frunze si inimi de ciocolata si migdale caramelizate.

Caramelizam zaharul si adaugam migdalele rumenite. Tot amestecul de caramel si migdale il turnam pe o hartie de copt si punem in frigider cateva minute. In cateva minute se face beton :). Maruntim cu un cutit avand grija sa nu imprastiem in toata bucataria migdalele. :) . Presaram tortul deasupra si pe lateral cu acest krantz. E absolut delicios, mult mai bun decat cel facut cu nuci caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

mihaelar63 1

22.02.2011, 13:47

La multi ani !!! cu sanatate , fericire si multe realizari
Tortul e grozav , nu stiu de ce nu ma lasa sa-l apreciez

Criss 1

22.02.2011, 14:22

Multumesc Miha, Mihaela.

Bon_Jovi 1

02.04.2014, 15:48

Cred ca este delicios. Felicitari. Doar o mica nelamurire am. La blat cred ca este vorba de faina simpla, obisnuita. Sau nu?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.